فراصوت پر شدت (HIUS) یک فناوری سبز است که میتواند منجر به بهبود نرخ انتقال حرارت و جرم، ارائه یک تکنیک پردازش سریعتر و محدود کردن هزینههای تولید با افزایش بازده فرآیند شود. در فرآوری مواد غذایی، فراصوت ...
بیشتر
فراصوت پر شدت (HIUS) یک فناوری سبز است که میتواند منجر به بهبود نرخ انتقال حرارت و جرم، ارائه یک تکنیک پردازش سریعتر و محدود کردن هزینههای تولید با افزایش بازده فرآیند شود. در فرآوری مواد غذایی، فراصوت بهعنوان یک فناوری نوین امیدوارکننده برای سرعت بخشیدن به فرآیندها و تولید محصولات باکیفیت بالا در نظر گرفته میشود. این مقاله کاربردهای اخیر HIUS را برای فرآوری محصولات غذایی و مزایا و معایب این فناوری را ذکر میکند. میتوان نتیجه گرفت که HIUS به دلیل اثرات مثبت آن بر کیفیت و حفظ خواص غذایی اولیه و ویژگیهای حسی، ابزار مفیدی برای فرآوری محصول غذایی است. با مطالعه آخرین تحقیقات و پیشرفتها درزمینهی کاربردهای فراصوت، تأییدشده است که این تکنیک میتواند در تسریع فرآیندها، کاهش انرژی موردنیاز، افزایش بهرهوری و تولید مواد غذایی باکیفیت بهتر مفید باشد. باوجوداین، بهمنظور حل چالشهای پیش رو و برای کاربردهای بالقوه فناوری HIUS، تحقیقات بیشتری در زمینههای ذکرشده باید گسترش یابد. همچنین با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات پیشرفتهتر، مبدلهای فراصوت و ابزار دقیقتری معرفی میشوند که برای رفع چالشهای کنونی باید در این زمینه به کار گرفته شوند؛ بنابراین تحقیقات آینده منجر به ارتقا و صنعتی شدن این فناوری خواهد شد.