نوع مقاله : مقاله مروری
نویسنده
عضو هیئتعلمی گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران، کرج
چکیده
فراصوت پر شدت (HIUS) یک فناوری سبز است که میتواند منجر به بهبود نرخ انتقال حرارت و جرم، ارائه یک تکنیک پردازش سریعتر و محدود کردن هزینههای تولید با افزایش بازده فرآیند شود. در فرآوری مواد غذایی، فراصوت بهعنوان یک فناوری نوین امیدوارکننده برای سرعت بخشیدن به فرآیندها و تولید محصولات باکیفیت بالا در نظر گرفته میشود. این مقاله کاربردهای اخیر HIUS را برای فرآوری محصولات غذایی و مزایا و معایب این فناوری را ذکر میکند. میتوان نتیجه گرفت که HIUS به دلیل اثرات مثبت آن بر کیفیت و حفظ خواص غذایی اولیه و ویژگیهای حسی، ابزار مفیدی برای فرآوری محصول غذایی است. با مطالعه آخرین تحقیقات و پیشرفتها درزمینهی کاربردهای فراصوت، تأییدشده است که این تکنیک میتواند در تسریع فرآیندها، کاهش انرژی موردنیاز، افزایش بهرهوری و تولید مواد غذایی باکیفیت بهتر مفید باشد. باوجوداین، بهمنظور حل چالشهای پیش رو و برای کاربردهای بالقوه فناوری HIUS، تحقیقات بیشتری در زمینههای ذکرشده باید گسترش یابد. همچنین با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات پیشرفتهتر، مبدلهای فراصوت و ابزار دقیقتری معرفی میشوند که برای رفع چالشهای کنونی باید در این زمینه به کار گرفته شوند؛ بنابراین تحقیقات آینده منجر به ارتقا و صنعتی شدن این فناوری خواهد شد.
کلیدواژهها